Delen:
18-5-2016 

Pyroban explosiebeveiligde Toyota heftrucks voor Van Gansewinkel 

Afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel heeft drie nieuwe Toyota vorkheftrucks met Pyroban explosiebeveiliging ontvangen. Hiermee garandeert Van Gansewinkel maximale veiligheid voor het personeel in de locatie Moerdijk.

"We verwerken hier enkele duizenden ton chemisch afval per jaar," zegt Jan Goedhart, Site Manager bij de Van Gansewinkel Chemicals in Moerdijk. "Een groot deel van het afval is brandbaar, dus het is essentieel dat we geen compromissen sluiten op het gebied van veiligheid." 

Chemische vloeistoffen, verontreinigd water, slib, batterijen, spuitbussen, lijm, inkt, loodzuur en verf zijn slechts enkele van de afvalproducten die Van Gansewinkel verzameld en verwerkt.

"Klanten vertellen ons wat er in elke drum, IBC of tank zit, en waar nodig nemen we monsters om in ons laboratorium te testen", zegt Goedhart. Aangezien de leveringen aankomen in een gebied dat geclassificeerd is als een Zone 2 gevaarlijk gebied, worden explosiebeveiligde heftrucks gebruikt om de pallets en IBC's te lossen.

Afgelopen jaar zijn drie explosiebeveiligde Toyota Traigo 48 type 8FBMT18 geleverd voor het gebruik in Zone 2. De elektrische heftrucks zijn voorzien van Pyroban system6000E, een veiligheidssysteem dat explosies voorkomt. 

Het uitgebreide persbericht is hier in het Engels als PDF te lezen. 

Meer informatie
Contact