Services en Solutions » Kennisartikelen
Delen:
Kennisartikelen veiligheid

Kennisartikelen  

Toyota Material Handling Nederland deelt graag haar jarenlange en brede kennis over intern transport met u. In deze kennisartikelen delen we informatie voor iedere betrokkene binnen Material Handling. 


Artikelen over het thema Veiligheid

Veiligheid blijft een aandachtspunt als het gaat om werken met heftrucks. Recente cijfers laten zien dat het aantal ongevallen onveranderd hoog blijft. Veiligheid is en blijft immers mensenwerk, ondanks alle technische en organisatorische maatregelen die we kunnen nemen. 

Op basis van theoretische en praktische inzichten hebben we een aantal tips uitgewerkt in artikelen. Hiermee zetten we alle betrokkenen aan tot meer veiligheid op de werkvloer.

Veiligheid is en blijft immers mensenwerk, ondanks alle technische en organisatorische maatregelen die we kunnen nemen. 

Op basis van theoretische en praktische inzichten hebben we een aantal tips uitgewerkt in artikelen. Hiermee zetten we alle betrokkenen aan tot veilig rijgedrag.

Bekijk hier de artikelen per thema

Of lees een van onze onderstaande kennisartikelen:


Vier tips voor het corrigeren van onveilig gedrag
Wie het gedrag van zijn medewerkers wil veranderen, zal hen af en toe moeten corrigeren. Dat is vaak lastiger dan gedacht. Wie alleen maar roept wat er fout gaat, wekt voornamelijk irritatie op. Vier tips voor het geven van feedback.

Lees meer Go

Vier valkuilen bij veilig werken
Eén van grootste uitdagingen van leidinggevenden is het veranderen van het gedrag van medewerkers. Alleen roepen dat ze veilig moeten werken, is niet voldoende. In de praktijk bestaan vaak vele factoren die medewerkers bewust of onbewust ervan weerhouden om het gewenste gedrag te vertonen.

Lees meer Go

Vier tips voor een veilige bedrijfscultuur
In een magazijn waarin geen enkele medewerker zich van iets of iemand aantrekt, liggen ongevallen op de loer. De kunst is om een cultuur te creëren waarin medewerkers niet alleen elkaar respecteren, maar ook de heersende regels en procedures. Hoe creëer je zo’n cultuur?

Lees meer Go

Leiderschap voor een veilig magazijn: 3 tips
Leiderschap betekent allereerst zelf het goede voorbeeld geven, maar ook medewerkers inspireren, coachen en verantwoordelijkheid geven. Dat kan alleen met de juiste supervisors en teamleiders.

Lees meer Go

Hoe verkoop je veiligheid aan de directie?
Hoe kunt u de directie overtuigen van het belang van veilig werken? Simpel, door hen te overtuigen van iets wat u zelf al weet: dat veiligheid geen geld kost, maar geld oplevert.

Lees meer Go

Veiligheid staat of valt met gedrag van medewerkers
Veiligheid is mensenwerk, want zelfs met de meest veilige heftruck is het niet moeilijk om onveilig te rijden.

Lees meer Go

Mens en Veiligheid
De komende maanden brengen we een nieuwe serie inspirerende artikelen over veiligheid. Centraal in deze serie staat de mens.

Lees meer Go

 
Contact