Ons bedrijf » Toyota Production System
Delen:

Hoe uw bedrijf voordeel haalt uit het Toyota Productie Systeem (TPS) 

Het Toyota Productie Systeem (TPS) stelt teamleden in staat om kwaliteit te optimaliseren door processen permanent te verbeteren en onnodige verspilling van natuurlijke hulpbronnen, menselijke werkkracht en bedrijfsmiddelen te elimineren. Het Toyota Productieproces beïnvloedt elk aspect van de Toyota organisatie en omvat een gemeenschappelijke reeks waarden, kennis en procedures. Het vertrouwt werknemers duidelijk omschreven verantwoordelijkheden toe in elke productiestap en moedigt elk teamlid aan om te streven naar een verbetering op elk niveau.
 
Als gevolg levert het Toyota Productie Systeem de volgende belangrijke voordelen:

  • Kwaliteit is inherent aan Toyota-producten
  • Kosten worden tot een minimum beperkt dankzij een goed rendement uit investeringen
  • Leveringen zijn op tijd, en voldoen aan de verwachte standaard, wat Toyota klanten toelaat om hun verrichtingen succesvol te plannen en te onderhouden.
  • Milieu is eveneens een zorg die Toyota deelt met zijn klanten, van productie tot de recyclage bij end-of-life van zijn producten
  • Veiligheid is een constante focus bij Toyota – zowel die van de werknemers als van de klanten.

Het Toyota Productie Systeem vervult de behoeften van de klant snel en efficiënt door alle productieactiviteiten te koppelen aan de bestaande vraag in de markt. Just-in-time productie vertrouwt op nauwkeurig afgestelde processen in het assemblageproces die slechts het aantal goederen gebruiken op het moment dat deze nodig zijn.

Beeld u eens een proces in dat ontworpen is om zes verschillende producttypes te maken en waar de totale vraag naar de productenreeks per week zowel in de hoogte als in de laagte met 25% kan verschillen en de dagelijkse mengeling van producttypes voortdurend verandert.

play the just-in-time video

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact